Inspirator

Get inspired

Flaskevand er meget udbredt og mange flasker bliver smidt i naturen fordi der ikke er flaskepant på. Denne ide kan løse en del af problemet.
Idekalender

Låge nummer 13 i Idekalenderen: Pantflasker til Sverige

Ide: Pantflasker til Sverige

Da jeg arbejdede for et større medicinalfirma i 2006, havde vi et helt køleskab med vandflasker til personalet. Her kunne vi gå hen og tage vandflasker ad libitum. Vi var ca. 100 ansatte, så det blev til en del pantflasker i løbet af dagen.

Den type flaskevand der var tale om er den, hvor der er 1 kr. pant på i svenske kroner. Så derfor blev alle flasker smidt i skraldespanden, da vi ikke selv kunne pante dem i Odense.

Det fik mig til at tænke på om man ikke kunne samle alle flaskerne sammen og køre dem til Sverige? Det kunne jo være at man kunne få en lille skilling ud af det.

Kan det lade sig gøre at tjene på det?

Jeg lavede en beregning og fandt hurtigt ud af at det gav mening. Med den rette størrelse lastbil og nogle aftaler med ca. 20 virksomheder, som konsumerede omkring 250 flasker om ugen, så kunne det betale sig. Dog kun hvis det foregår i Københavnsområdet eller helt op til Helsingør. Man kører blot rundt til de 20 virksomheder én gang om ugen, evt. fredag) og samler de pantflasker de har drukket og smidt i en stor pose (eller flere) og så kører man til Sverige og panter dem.

Jeg har stadig beregningen. Den tager højde for leje af bil, brændstof, broafgift, antal km, rumfang af flasker og mængde der kan være i de 8 forskellige lastbiler/varevogne jeg regnede på.

Det er muligt at beregningen trænger til en lille opdatering eller at den slet ikke holder, hvilket beregninger sjældent gør i forhold til virkeligheden. Men det er blot til inspiration, så nogen Københavnere (eller måske en svensker) kan gøre nogle større danske virksomheder mere bæredygtige og vi får genbrugt en masse plastflasker, fremfor at smide dem ud.

Vil du se min beregning? Så skriv din mail i kommentarfeltet, så sender jeg den gerne min beregning til dig.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *