Inspirator

Get inspired

En vindmølleflagstang er en vindmølle på en flagstang, som genererer strøm til en husstand, ligesom en husstandsvindmølle gør det.
Idekalender

Låge nummer 20 i Idekalenderen: Vindmølleflagstang

Ide: Vindmølleflagstang – Husstandsvindmøller på flagstænger

Efterhånden er behovet for strøm større og større. Mange vælger at gå over til grøn energi, som blandt andet husstandsvindmøller eller solceller på taget. Vi har ikke så meget sol her i Danmark, men vi har vind. Vi har også masser af flagstænger. Så hvorfor ikke bruge sin flagstang som vindmølle? Så kan man kalde det en vindmølleflagstang.

Der er utrolig mange elektriske apparater i huset, som skal oplades hele tiden. IPads, smartphones, computere og fjernsyn og meget mere. Derudover er elbiler som Tesla ved at bliver utrolig populære og det er nok kun begyndelsen på en æra med elektriske biler. Det er ikke sikkert vi løber tør for olie, men når selv oliesheikerne investerer i solcelleanlæg og andre former for vedvarende/grøn energi, så er det nok værd at kigge dem over skuldrene… 🙂

Er der et marked?

Jeg tror der vil komme et stigende marked for husstandsvindmøller eller for en såkaldt vindmølleflagstang. Jeg har også en ide til hvordan man kan markedsføre dem, som du kan læse længere nede.

Husstandsvindmøller er ikke min egen ide, da det er noget der findes i forvejen. Men ideen er at kunne tilbyde en nemmere løsning til mange danskere for at kunne være mere selvforsynende med strøm.

De skal bare producere mindre end 25 kw og være mindre end 25 m så er reglerne overholdt for en husstandsvindmølle. Derudover skal man søge byggetilladelse og sørge for at der er:

  • Mindst 200 meter til nærmeste nabo
  • Mindst 300 meter til den nærmeste kirke og større skove
  • Mindst 100 meter til fortidsminder og strande
  • Mindst 150 meter til søer og åer

 

Hvordan kan de markedsføres?

De kan sælges som ekstra udstyr til flagstænger. Mange husstande har allerede en flagstang. Der findes allerede digitale antenne knopper, som kan omdanne ens flagstang til en tv-antenne! Det er særligt brugt til DAB radioer. Der trækkes blot et kabel ned langs flagstangen og graves ned i jorden ind til huset. Så har man signal.

Hvis der kan sidde en lille antenne i knoppen på flagstangen, så kan der også sidde en lille vindmølle. Det skulle stadig være muligt at hejse et flag, da vinden blæser flaget væk fra vindmøllen, som jo selvfølgelig vender mod vinden.

De fleste flagstænger er lavet af glasfiber og støbes ned i jorden. Derfor vil et samarbejde med en flagstangsproducent være smart. Der sælges ca 20-25.000 flagstænger årligt i de gode tider. Men kan man få 2% af køberne til at vælge at sætte en vindmølle til 4.000 kr på, så er det en årlig omsætning på omkring 2.000.000 kr.!

Spørgsmålet er blot om sådan en lille ”vejrhane” på toppen af en flagstang kan generere nok strøm til at det giver mening? Eller måske vil flagstangen knække?

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *