Inspirator

Get inspired

Find de rette størrelser når du handler online
Idekalender

Låge nummer 16 i Idekalenderen: Skæve størrelser

Ide: Skæve størrelser er svære at finde og svære at sælge.

Når man har en tøjbutik er der altid nogle størrelser, der sælger bedre end andre. Det kan være svært at vide på forhånd hvilke størrelser der vil sælge mest og derudfra bestille hjem i de rette mængder.

Særligt også når størrelser varierer fra land til land. I Norden er vi generelt ret høje, i USA er de meget brede (både om hofterne og om maven), mens de i Asien er små, både i højde og drøjde.

Selvom der er disse gængse størrelser i de forskellige dele af verden, så er der også nogle der skiller sig ud. (vi er jo ikke alle sammen ens)

Så hvis man er meget lille i Danmark, kan det være svært at finde tøjbutikker, der sælger noget man gerne vil gå i. Ofte bliver dem under 160 cm nødt til at købe deres tøj i børneafdelingen. Det kan godt være ydmygende for nogen.

Det samme gælder for dem, der bryder målene i den anden ende af skalaen. Det kan ofte være umuligt at finde noget tøj, der er stort nok og sidder pænt. Så skal det enten specialsyes eller man bliver nødt til at gå i bukser og bluser der stumper.

 

Hvad er løsningen?

Ideen er at kunne tilbyde folk, der bruger ualmindelige størrelser, muligheden for at finde tøj de kan passe. Det kan gøres ved at opkøbe restlagre fra tøj- og skovirksomheder. Så slipper de for at smide deres varer ud i stedet for at sælge det til under indkøbspris og ødelægge deres brandværdi. Det hele skal samles i én webshop.

Webshoppen skal være international, for at kunne drage fordele af at kunne tilbyde alle de mange størrelser tøj til de mange forskellige størrelser mennesker verden over.

Jeg er selv en rimelig almindelig størrelse, hvilket også betyder at min størrelse ofte bliver udsolgt. Især hvis der er tilbud. Men det er et luksusproblem i forhold til dem, som ikke kan finde noget tøj overhovedet.

Kender du nogen, som har samme udfordringer med at finde tøj?

(PS Bruger ikke selv bh, men har tidligere haft online shop, hvor jeg solgte ammebh’er, hvilket krævede mange forskellige størrelser.)

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *