Inspirator

Get inspired

shopping online woocommerce
Webdesign, Hosting og IT

Hvilken webshoptype skal du vælge?

Handel før internettets tid til nu

Mange mennesker har ikke nok i deres arbejde. De ønsker at have en hobby ved siden af og ofte bliver den hobby til lidt mere end de havde troet. Tidligere satte man bare et skilt ud på gaden, hvor der stod hvad man kunne tilbyde. Eller måske en annonce i avisen om at det var muligt at købe dit og dat på en bestemt adresse.

Men efter vi er blevet internetificeret, så kan alle og enhver efterhånden sælge alt over internettet uden at flytte sig fra computerskærmen. Og så kan man bare vente på at der kommer en pakke ind ad døren.

Det kræver dog lige at man tager et par billeder af det og lægger det ud på nettet. Og man kan selvfølgelig bare bruge Den blå avis, men hvis det lige pludselig er en masse ting, som man også får bestillinger på at lave, så er det næsten nemmere at lave en webshop.

Når du skal lave en webshop er der nogle ting du først skal tage højde for:

  • Hvor meget tid vil du bruge på det?
  • Skal du have et CVR nummer og registreres som selvstændig erhvervsdrivende?
  • Hvad skal varerne koste?
  • Og hvilken webshoptype skal du bruge?
shopping online woocommerce
shopping online woocommerce

Mine egne erfaringer

Jeg har selv haft en webshop, så jeg har gået de samme overvejelser igennem. Den første webshop jeg havde var blot en bestillingskanal, hvor man skulle sende sin adresse og betale via bankoverførsel eller girokort.

Senere valgte jeg en open source løsning, som var ret omfattende og kunne rigtig meget. Det krævede sit at sætte sig ind i den, men den var faktisk ganske effektiv til formålet.

Problemet opstod dog, da denne open source ikke blev videreført mere og jeg skulle vælge en ny som erstatning.

Her fandt jeg dog en løsning i samme stil, der kunne endnu mere. Jeg havde også et rimelig stort varelager på daværende tidspunkt, så det passede meget godt til den type webshop.

Efter 11 år stoppede jeg min første webshop og holdt en pause på et par år eller 3. Men jeg kunne ikke holde mig i skindet fra at prøve igen. Også selvom der nu var udviklet nye typer af webshops, blandt andet til det populære gratis blog- og CMS system: WordPress.

Jeg var egentlig ikke den store fan af WordPress, men lærte modvilligt at arbejde med det, da der var mange fordele ved det. Det gode var blandt andet at det var ret enkelt at integrere en Woocommerce webshop, bare ved at installere et plugin. Men det var arbejdet både før og efter der tog tid. Mere tid end jeg orkede og derfor gik min anden webshop lidt i sig selv igen. Så jeg skulle sikkert have outsourcet den del med at lave den til nogle andre.

Håber du får bedre held med din webshop. Det er dog nok ikke sidste gang jeg prøver kræfter med det og jeg har faktisk stadig en aktiv webshop i Woocommerce, men den får nok et indlæg en anden god gang.