Inspirator

Get inspired

Covid-19 Coronavirus virksomheder
Inspirator Bloggen Virksomhedsdrift

10 tip til, hvordan man vinder mod Corona-virus i erhvervslivet

Udgivet den 21. april 2020 på LinkedIn.

Yaniv Moshe
Salgs- og marketingchef FreeLancer
Oversat af Ruben Stochholm

COVID-19 har sat millioner af borgere under karantæne og i isolering, og vores mål er at kæmpe tilbage og fordrive den. Men hvordan skal vi håndtere eksistensen af ​​vores forretning og dens overlevelse i den aktuelle tid, når medarbejderne ikke møder op på arbejde, kundernes virksomheder lukkes ned, og de fleste leverandører ikke er i fuld drift?

Indtil vi overvinder krisen i de kommende måneder, har jeg samlet en liste med 10 marketingtips til, hvordan man kan vinde mod virussen i erhvervslivet, hjemmefra med en computer og en telefon. Så brug disse Corona-tider med omhu til fordel for din egen virksomhed.

1. Opfølgning på kunder

I denne krisetid skal du ringe til dine kunder og spørge om deres velbefindende. Bevar forholdet til klienten og udtryk empati for deres eventuelle problemer.

Det er tid til at forstå klientens behov i disse forvirrende tider. Rådfør dig med dem om nye produkter, og skriv en liste med spørgsmål eller en undersøgelse, der muliggør udvidelse af indkøbsmulighederne i fremtiden. Med segmentering af kundens behov forstår du, hvad kundens planer for fremtiden er, og på den måde kan du øge salget på længere sigt. Når krisen er forbi vil de huske dig og belønne dig.

Vi skal fokusere indsatsen på at bevare de store kunder, der er i 20% -gruppen. Dette vil sikre bevarelse af 80% af vores indkomst.

2. Customer Relationship Management (CRM)

Indsamling og styring af organisatoriske data: E-mails, telefonopkald, kontakter. Det er en god ide at oprette og vedligeholde en database. Databasen kan inkludere både tidligere og nuværende klienter, klienter, der interesserede sig for vores tjenester på vores websted, Facebook, LinkedIn, potentielle kunder, vi har mødt eller kundeemner, vi har samlet. Sorter dine klienter ud efter deres behov, størrelse, potentiale og produkt for at passe tjenesten og produkterne til kundens behov.

Databasemarketing
Med hjælp fra databasen vil du kunne bruge Databasemarketing og øge aktiviteten hos eksisterende kunder. Det at kende dine kunder er din styrke, og takket være det vender de tilbage til dit produkt og din service igen.

3. Forretningsplan

Hvornår var sidste gang, du opdaterede din forretningsplan og satte et klart mål og vision for din virksomhed?

Stemmer din marketingplan med de globale forretningsændringer?

Hvilke barrierer står du over for? Er din arbejdskraft uddannet nok, erfaren nok til at helbrede virksomheden? Er der et underskud af vigtige arbejdstagere?

Var produktets eller tjenestens relevans for kunden kontrolleret? Hvad adskiller dig fra dine konkurrenter, og hvor ligger du i forhold til dem? Har dit brand brug for fornyelse?

Hvornår var sidste gang du kontrollerede det på forhånd udpegede markedssegment? Er du opdateret om, hvad dine konkurrenter laver? Hvordan forvandler du dine svagheder til styrker? Hvilke trusler står din virksomhed overfor, og hvilke slags muligheder kan du finde i disse trusler?

En forretningsplan er ikke et statisk dokument man skriver én gang og så aldrig kigger på igen. Det er et dynamisk værktøj, som kan støtte dig i dine strategiske beslutninger.

4. At forvandle krisen til en mulighed

I hver krise opdages nye muligheder, og måske også nogle få indsigter om forretningsstyringsvaner, når det kommer til produktionsprocesser og oprettelse af alternativer. Opdater din SWOT-model – Styrker, svagheder, muligheder, trusler og kontroller din virksomhed og dit arbejdsmiljø.

Hvordan kan din virksomhed tjene på Corona-virus?

Hvordan kan du anskaffe dig fordele på det konkurrencedygtige marked? Hvad er dine svagheder? Hvad er dine styrker og fordele på markedet?

5. De 4 P’er

Når du overvejer din markedsføringsplan, skal du fokusere på “De 4 P’er modellen” –

Pris, sted (place), produkt og promotion.

Det er en model, som enhver virksomhedsejer skal kende i markedsføringsprocessen som en vigtig del af opbygningen af ​​din forretningsstrategi.

Nogle gange skal denne strategi tilpasses.

Pris

Når efterspørgslen stiger på toiletpapir, håndsprit og masker, skal du så øge prisen? Sørg for at have en langsigtet strategi, som ikke kun giver dig en større omsætning nu og her, men som sikrer en fast omsætning fremover. Det er vigtigt ikke at lade sig skubbe rundt af markedets kraftige udsving i starten af en krise, da man kan risikere at ødelægge det langsigtede marked.

Sted (Place)

Er det stadig samme kanaler du skal sælge igennem? Opstår der nye muligheder? Lukker de gamle muligheder, fordi virksomhederne du sælger igennem lukker? Skal du flytte alt aktivitet online i en periode?

Produkt

Det kan også være en god ide at overveje om der er nye produkter, der skal lanceres. Skal produktionen omstilles? Er efterspørgslen ændret? Og hvor længe vil det stå på?

Promotion

Hele marketingstrategien bliver som sagt gennemgået, så derfor kan der også være ændringer i reklamekampagner og hvordan produkterne skal markedsføres.

6. Digital ejendom

Opdater din digitale ejendom, som websteder, Facebook, LinkedIn, YouTube og Instagram. Stræb efter at få opmærksomhed i medierne i Corona-tiderne ved at annoncere marketingindhold som blogs, fotos, videoer og professionelle artikler. For eksempel at uploade projekter, du har afsluttet i fortiden og aldrig fundet tid til at offentliggøre.

Angående opmærksomhed er det også vigtigt at skabe nyt indhold, som passer til tiden.

7. Få viden

Hold dig opdateret fra dit hjem ved hjælp af onlinekurser i enhver erhvervskategori. Nu er det tid til at genkende de kommende trends.

Anbefal dine medarbejdere under karantæne at se kurser om ledelse, marketing, tidsstyring, salg, tjenester, ERP, CRM, lære at betjene ny software, forbedre forhandlingsevner og lukke et salg. Disse kurser vil bidrage til medarbejderen og styrke organisationen, når krisen er forbi.

8. Forretningsudvikling

For at overvinde truslen om Corona-krisen skal du have et åbent sind i forhold til nye ideer og overveje at sælge dine produkter eller tjenester online. Her er det en god mulighed for at bruge Ansoffs Matrix-model og nogle andre teorier om vækststrategi.

Ansoff Matrix er en model, som normalt findes i enhver forretningsplan, den tillader undersøgelse af forskellige vækststrategier ved at henvise til nye eksisterende produkter og sammenligne nye eksisterende markeder. Brug tid på at tænke over nye ideer og nye måder til forretnings- og produktudvikling.

9. Leverandører

Nu er det tid til at tale med dine leverandører og tjenesteudbydere, de er et vigtigt aktiv for din virksomhed. Er der prisændringer? Forventes forsinkelser som følge af krisen? Betalingsudskydelse? Prøv at konsultere leverandøren om nye muligheder, måske et nyt produkt eller en tjeneste, som krisen har givet.

10. Finansiel planlægning

Sidst, men ikke mindst, er det kritisk at planlægge de indtægter og udgifter, der forventes, når krisen er forbi. Prioriter og evaluer fremtidige uventede udgifter som følge af Corona-krisen.

Det er vigtigt at genkende de rentable klienter, de kunder med et højt vækstpotentiale og dem, der er urentable og ikke har noget vækstpotentiale.

Det er et kendt faktum, at hver krise efterfølges af vækst. Så spørgsmålet er: Er du klar til væksten?